بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس مرزه سهندی (Satureja sahandica. Bornm) در ارتفاعات بلقیس زنجان
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس مرزه سهندی (Satureja sahandica. Bornm) در ارتفاعات بلقیس زنجان

حسین ربی انگورانی

دوره 8، اول ، خرداد 1401

https://doi.org/10.30470/jmpb.2024.2023368.1099

چکیده
  مرزه سهندی یکی از گیاهان خانواده نعناعیان و بومی ایران است که در شمال غرب و غرب کشور پراکندگی دارد.به عنوان ادویه و طعم دهنده مواد غذایی در صنایع کنسرو و نوشابه و فرآوری گوشت استفاده می شوداین گیاه اثرات ...  بیشتر
بررسی تاثیر کودهای شیمیایی و زیستی بر عملکرد و درصد اسانس نعناع فلفلی
بررسی تاثیر کودهای شیمیایی و زیستی بر عملکرد و درصد اسانس نعناع فلفلی

سیف اله کاردگر؛ حسین مقدم؛ ناصر مجنون حسینی

دوره 6، دوم ، اسفند 1399، ، صفحه 29-45

چکیده
  به منظور بررسی کاربرد کودهای شیمیایی و زیستی بر صفات کمی و کیفی گیاه نعناع فلفلی پژوهشی به صورت کرت­های خرد شده در زمان با دو عامل  در قالب بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه آموزشی­پژوهشی ...  بیشتر
بررسی تاثیر زمان برداشت و روش های مختلف خشک کردن بر صفات کیفی و کمی گیاه دارویی مرزه (<i>Satureja hortensis</i> )
بررسی تاثیر زمان برداشت و روش های مختلف خشک کردن بر صفات کیفی و کمی گیاه دارویی مرزه (Satureja hortensis )

علی راحمی کاریزکی؛ قربانعلی رسام؛ کبری فرامرزی؛ مریم السادات علویان پطرودی؛ نبی خلیلی اقدم

دوره 6، اول ، شهریور 1399، ، صفحه 70-83

چکیده
  مرزه گیاهی یک­ساله، از رده دولپه­ای­ها، تیرهLabiatae  ، جنس Satureja و گونه Hortensis  می­باشد که برای استخراج اسانس، اهداف دارویی و ادویه­ای کشت می­شود. به همین دلیل انتخاب روش مناسب جهت خشک ­کردن ...  بیشتر
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس بومادران هزار برگ (<i>Achillea millefolium</i> ) در رویشگاه های طبیعی زنجان
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس بومادران هزار برگ (Achillea millefolium ) در رویشگاه های طبیعی زنجان

حسین ربی انگورانی

دوره 6، اول ، شهریور 1399، ، صفحه 84-92

چکیده
  گیاه بومادران هزار برگ با نام علمی  Achillea millefolium  متعلق به جنس  Achillea و خانوادۀ Asteraceae می باشد که به علت تنوع رویشگاه و پراکندگی وسیع در کشور یکی از شناخته­ترین  و در دسترس­ترین گونه­های ...  بیشتر
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس <i>Achillea wilhelmsii </i> در رویشگاههای طبیعی زنجان
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس Achillea wilhelmsii در رویشگاههای طبیعی زنجان

حسین ربی انگورانی

دوره 5، دوم ، اسفند 1398، ، صفحه 57-63

چکیده
  به منظور بررسی ترکیبات اسانس پیکرۀ گیاه Achillea wilhelmsii C. Koch در شرایط رویشگاههای طبیعی زنجان نمونه های پیکرۀ رویشی گیاه در تیر ماه سال 1398 در مرحلۀ تمام گل جمع آوری و پس از خشک شدن در شرایط سایه اتاق به شکل مخلوط ...  بیشتر
بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانتی عصاره های متانولی و کلروفرمی گیاهان دارویی اُکالیپتوس، زوفا و اقاقیا
بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانتی عصاره های متانولی و کلروفرمی گیاهان دارویی اُکالیپتوس، زوفا و اقاقیا

زهرا حدادی؛ قربانعلی نعمت زاده؛ سمیه قهاری

دوره 4، شماره دوم ، اسفند 1397، ، صفحه 70-93

چکیده
  گیاهان دارویی، امروزه به طور گسترده به عنوان جایگزینی برای آفت ­کش­های شیمیایی سنتزی مطرح هستند. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانتی عصاره­ های متانولی ...  بیشتر
بررسی اثر ضدقارچی گیاه دارویی پونه علیه قارچ های بیماری زای گیاهی
بررسی اثر ضدقارچی گیاه دارویی پونه علیه قارچ های بیماری زای گیاهی

امید سفالیان؛ یلدا رحیمی؛ سمیرا حسنیان؛ ناصر زارع؛ مهدی داوری؛ منیژه جمشیدی

دوره 4، شماره اول ، شهریور 1397، ، صفحه 70-79

چکیده
  یکی از ترکیب­ های مهم گیاهان دارویی اسانس­ ها هستند که دارای اثرات بیولوژیکی فراوانی می ­باشند و استفاده از این ترکیبات طبیعی در کنترل آفات و بیماری‎های گیاهی، یکی از راهکارهای کاهش مخاطرات زیست ...  بیشتر