پژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Study on some stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) metabolites in the invitro and invivo conditions using GC-MSمطالعه برخی متابولیت های گیاه دارویی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) در شرایط کشت درون شیشهای و طبیعی با استفاده از گاز کروماتوگرافی-طیف سنجی جرمی (GC-MS)1222549FAمهرک ملکی رادگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور مرکز ساری، ایراننسرین نصرگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور مرکز ساری، ایرانسید کمال کاظمی تبارگروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایرانJournal Article20161106Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) is a perennial plant that well known due to natural sweeteners Diterpenes that contributes 4-20 percent of dry matter of the plant›s leaves.Since stevia multiplication is performed by seed, transplanting, cuttings and tissue culture, this study specifically compare the chemical compounds of the plant in different growth conditions, including natural and tissue culture conditions using plant extracts and essential oil.The results showed that among 55 identified chemical compoundsin the extract of tissue culture, 16 compounds were common and 39 other were exclusively in tissue culture condition.Also, among total of 70 chemical compoundsin the extract of natural condition, 54compounds were exclusively observed inextract of stevia grown in natural condition.The results of GC-MSof essential oilshowed that there were eight similar compounds among natural and tissue culture samples. Therefore, among 41 identified chemicals compounds in the stevia essence obtained from tissue culture, there were only 33 of composition exclusively observed in tissue culture conditions. Also, among 164 compounds identified in a plant essential oil of stevia grown. In natural conditions, 156 of them were exclusively observed in natural conditions.استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) گیاهی چندساله است که به دلیل وجود شیرین کنند ههای طبیعی دی ترپن ها که حدود 20 - 4 درصد ماده خشک بر گهای این گیاه را تشکیل می دهد، شهرت پیدا کرده است. از آنجا که تولید استویا ازطریقبذر، نشاکاری،قلمه،کشتبافتانجاممی شود، بنابراین در پژوهش حاضر به طور خاص به مقایسه ترکیبات این گیاه در شرایط مختلف رشدی شامل شرایط طبیعی و کشت بافت با استفاده از عصاره و اسانس گیاه پرداخته شد.<br />نتایج نشان داد که از بین 55 ترکیب شناسایی شده در عصاره حاصل از کشت بافت، ع اوه بر 16 ترکیب مشرک، 39 ترکیب آن صرفا در شرایط کشت بافت مشاهده شد که در عصاره حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی وجود نداشت. همچنین از بین 70 ترکیب شناسایی شده در عصاره گیاه حاصل از کشت طبیعی، تعداد 54 ترکیب شیمیایی از آن در شرایط کشت بافت مشاهده نشد و مختص عصاره حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی بود. نتایج آزمایش ترکیبات شیمیایی اسانس نشان داد که تعداد هشت ترکیب مشرک در بین نمون ههای استویای کشت بافتی و طبیعی وجود داشت. بنابراین از بین 41 ترکیب شیمیایی شناسایی شده در اسانس استویای حاصل از کشت بافت، تعداد 33 ترکیب آن فقط در شرایط کشت بافت مشاهده شد و در اسانس حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی وجود نداشت. همچنین از بین 164 ترکیب شناسایی شده در اسانس گیاه استویای رشد یافته در محیط کشت طبیعی، تعداد 156 ترکیب شیمیایی از آن در شرایط کشت بافت مشاهده نشد و مختص عصاره حاصل از گیاه رشد یافته در شرایط طبیعی بود.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22549_4d30312582fc43516a75d6533c1096b5.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Investigation of chemical compositions andantimicrobial activity of methanolic extract of soybean (Glycine max L.) seedsبررسی ترکیب های شیمیایی و اثرات ضد میکروبی عصاره ی متانولی دانه ی سویا5522555FAJournal Article20161106Gram positive and negative bacteria comprise a wide range of microorganisms. Most of them are useful and necessary for human life, and somemay cause plant, animal or human diseases. Rice blast is one of the most common diseases in most places that rice is cultivated and enters enormous damage to rice crops each year. For disease inhibition, a large amount of fungicides should be consumed. In other hand, plants contain a wide range of biomolecules able to control the growth and expansion of pathogens. Soybean (Glycine max L.) is an industrial plant, and its seeds are widely used to produce edible oil and meal for livestock feed. In this research, in addition to the analysis of methanol extracts of Soybean seeds by the GC/MS, antibacterial and antifungal activities were investigated. The results of GC/MS indicated 47 compounds that the most important were: 9,12-Octadecadienoic acid (Z,Z)-(44.89%), 9-Octadecenoic acid, methyl ester (13.58%), Hexadecanoic acid, methyl ester(11.34%), methyl linolenate (6.81%), Octadecanoic acid, methyl ester (3.69%) and n-Hexadecanoic acid (2.61%). The methanolic extract of soybean at 0.5 g/ml dimethyl sulfoxide concentration has shown an excellent inhibitory effect against Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis (gram-positive), Pseudomonas syringae subsp. syringae (gram-negative) bacteria and Pyricularia oryzae.<br /><br />باکتری های گرم مثبت و گرم منفی طیف بسیار وسیعی از میکروارگانیسم ها را تشکیل می دهند. برخی از آنها برای حیات انسان مفید و ضروری بوده،در حالیکه برخی هم ممکن است عامل بیماری های گیاهی، جانوری و یا انسانی باشند. بیماری بلاست برنج یکی از شایع ترین بیماری های قارچی در اکثر نقاط برنج کاری دنیا است و هر ساله خسارات هنگفتی به محصول برنج وارد نموده و برای مهار این بیماری به ناچار حجم عظیمی از سموم ضد قارچ مصرف می گردد. گیاهان با دارا بودن طیف وسیعی از بایومولکول-ها، قادر به مهار برخی از پاتوژن های قارچی و باکتریایی هستند. سویا گیاهی صنعتی است که از دانه ی آن روغن خوراکی و از کنجاله ی آن غذای دام و طیور تهیه می شود. در این تحقیق علاوه بر آنالیز عصاره ی متانولی دانه های سویا بوسیله ی دستگاه GC/MS، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی آن نیز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از GC/MS، تعداد 47 ترکیب را با اولویت حجمی؛ Z,Z-9-12- اکتادکادیانوییک اسید (89/44 درصد)، 9- اکتادکانوییک اسید متیل استر (58/13 درصد)، هگزادکانوییک اسید متیل استر (34/11 درصد)، متیل لینولنات (81/6 درصد)، اکتادکانوییک اسید متیل استر (69/3 درصد) و n – هگزادکانوییک اسید (61/2 درصد) نشان داده است. عصاره ی متانولی این گیاه با غلظت 5/0 گرم برمیلی لیتر دی متیل سولفوکسید اثرات بازدارندگی بسیار خوبی برعلیه باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس ائورئوس، باسیلوس سوبتیلیس، رتای باکتر توکسیکوس و باکتری گرم منفی سودوموناس سیرینجای نشان داده و علاوه بر این در مهارقارچ پریکولاریا اریزا، عامل بیماری بلاست برنج نیز اثرات مثبت خوبی نشان داده است.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22555_3c435b6ec92c3a224443070457655274.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Study of the effects of Oxytocin and Cytokinin growth hormones for the production of Coleus and regeneration of the medicinal plant Steviaبررسی اثرات هورمو نهای رشد اکسین و سیتوکینین برای تولید کالوس و باززایی گیاه دارویی استویا5522556FAJournal Article20161106استویا با نام علمی Stevia rebaudiana Bertoni دارای منبع گلیکوزیدهای دی ترپن از جمله استویوزید و گلیکوزید که حدود 100 تا 300 برابر شیرین تر از شکر<br />می باشد. به علت درصد جوان هزنی پایین بذور استویا، م یتوان از تکنیک کشت بافت را برای تکثیر این گیاه با ارزش کمک گرفت. پژوهش حاضر با هدف مطالعه تاثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی اکسین و سیتوکینین بر کالوس زایی و باززایی گیاه استویا به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاما تصادفی در آزمایشگاه اصاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی ساری در سال 94 - 1393 به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش القای کالوس شامل سه اکسین D، IBA-2,4 و NAA به همراه سیتوکینین BAP بود. تیمارهای آزمایش باززایی مبتنی بر کالوس شامل سه سیتوکینین BAP، Kin و TDZ به همراه اکسین NAA بود. نتایج نشان داد که ترکیب، نسبت و غلظت تنظیم کنند ههای رشد روی صفات مختلف در کالو سزایی و باززایی گیاه استویا ربادیانا موثر است. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که صفات مختلف کالوس زایی و باززایی مانند درصد القای کالوس، وزن تر کالوس، قطر کالوس، درصد باززایی و تعداد نوساقه تولید شده در هر ریزنمونه، می توانند تاثیرات متفاوتی از تنظیم کنند ههای رشد گیاهی بگیرند.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22556_c98ca8eb349b967b753a7e775fb7a1ad.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Study of the antibacterial effects of natural essences for disinfection of strawberry explantsبررسی اثرات ضدمیکروبی اسانسهای طبیعی جهت گندزدایی سطحی ریزنمونه های توت فرنگی5522557FAJournal Article20161106In vitro, pathogens are one of the serious problems in plant micropropagation process. Therefore, the first step is disinfection of plant material. This research with the purpose of optimizing disinfection of strawberry explants using different essential oils (Eugenol, Thymol and Carvacrol) was performed in four experiments: <br />1- explants disinfecting by %0.5 essential oils at 0, 30, 60, 90 and 120 sec. 2- disinfecting explants by %0.5 essential oils at 0, 5, 10 and 20 min. 3-disinfecting explants by %1 three essential oils at 0, 5, 10 and 20 min. 4- foliar spray%0.5 essential oils to control stock plant of pathogens. The results showed that thymol had the highest and eugenol the lowest inhibition of microbial growth. The explant sterilized with %0.5 of carvacrol for 10 minutes could provide 83% inhibition bacteria contamination. The %0.5 Thymol for 10 minutes could be effective as fungi elimination (91% inhibition) for strawberry in vitro culture.پاتوژ نهای درون شیشه ای یکی از مهمترین مشکلات در مراحل ریزازدیادی گیاهان می باشند، بنابراین اولین مرحله گندزدایی مواد گیاهی است. این پژوهش با هدف بهینه کردن گندزدایی ریزنمونه های توت فرنگی با استفاده از اسانس های مختلف )اوژنول، کارواکرول و تیمول( در قالب چهار آزمایش انجام گرفت:<br />-1 گندزدایی ریزنمونه با 5/ 0 درصد اسانس ها در زمان های صفر، 30 ، 60 ، 90 و 120 ثانیه 2- گندزدایی ریزنمونه با 5/ 0 درصد اسانس ها در زمان های صفر، 5،<br />10 و 20 دقیقه 3- گندزدایی ریزنمونه با یک درصد اسانس ها در زمان های صفر، 5، 10 و 20 دقیقه 4- اسپری برگی با 5/ 0 درصد اسانس ها به منظور کاهش پاتوژ نهای گیاهان مادری. نتایج نشان داد تیمول بیش رین و اوژنول کمترین بازدارندگی رشد میکروبی را داشت. گندزدایی ریزنمونه با کارواکرول 5/ 0 درصد به مدت 10 دقیقه، 83 درصد بازدارندگی آلودگی باکتریایی را فراهم کرد. تیمول 5/ 0 درصد به مدت 10 دقیقه در حذف آلودگ یهای قارچی در کشت درون شیشه ای توت فرنگی موثر باشد.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22557_277771a5ee26b5787c08ff8e410cbac9.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Evaluation of antibacterial properties of the extracts of the medicinal plant Celandine (Chelidoniummajus L.)بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره گیاه دارویی مامیران (.Chelidoniummajus L)101022558FAاکرم اسفندیاربیوتکنولوژی در کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایرانسید کمال کاظمی تباربیوتکنولوژی در کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایرانغفار کیانیبیوتکنولوژی در کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایرانJournal Article20161106Celandine medicinal plant with the scientific name Chelidoniummajus L of the family Papaveraceae, which is full of alkaloids and phenolic anti-microbial characteristics, and anti-viral , anti-tumor , anti-inflammatory and so on.<br />In this study, to investigate the antibacterial properties Celandine plant , the methanol extract of the aerial parts of the plant ( leaves and stems ) 3 concentration in 50, 100 and 150 mg / ml ( mg DM / mL solvent ) against Pseudomonas syringaepvsyringae، Xanthomonascampestrispv. campestris. Rathayibactertritici strains were selected. Antibacterial activity of the inhibitory zone diameter of a disk diffusion assay was evaluated Methanol extracts of the aerial parts of the plant impact analysis of variance on three strains of bacteria in the disk diffusion method showed that the methanol extracts was significant. Concentration in 150 mg/ml maximum inhibitory effect on the three strains of bacteria. Sensitive bacteria to extract bacteria Celandine Rathayibactertritici with a mean diameter of 2/581 mm (based on the standard) and resistant bacteria Pseudomonas syringaepvsyring with a diameter of 2/44 mm professionalismمامیران گیاهی دارویی با نام علمی Chelidoniummajus از تیره Papaveraceae ، سرشار از مواد آلکالوئیدی و فنولی می باشد که اختصاصات ضد میکروبی،<br />ضد ویروسی، ضد توموری، ضد التهابی و ... دارد. در این پژوهش برای بررسی خواص ضد باکتریایی گیاه مامیران، از عصاره متانولی قسمت هوایی گیاه (برگ و ساقه) در 3 غلظت 50 mg/ml ، 100 و 150 (میلی گرم ماده خشک/ میلی لیتر حلال) در برابر سویه های، Pseudomonas syringaepvsyringae Xanthomonascampestrispv. Campestris و Rathayibactertritici انجام گرفت. فعالیت ضد باکتریایی بر اساس قطر هاله ممانعت کننده از رشد در روش سنجش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس تأثیر عصار ههای متانولی بخ شهای هوایی گیاه بر روی سه سویه باک ری در روش انتشار دیسک نشان داد که اثر عصار ههای متانولی معنی دار می باشد. غلظت 150 mg/ml بیش ترین اثر بازدارندگی را روی سه سویه باک ری داشت. حساس ترین باک ری به عصاره مامیران باکتری Rathayibactertritici با میانگین قطر هاله 581 / 2 میلی متر (بر اساس داده استاندارد) و مقاوم ترین باک ری Pseudomonas syringaepvsyring با قطر هاله 44 / 2 میلی م ر می باشد.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22558_e1e500789868db5287ad48ff4d80f074.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Production of effective substances of medicinal plant Chicory (Cichorium intybus L.) through tissue culture fluidتولید برخی از مواد موثره گیاه دارویی کاسنی (.Cichorium intybus L) از طریق کشت بافت مایع5522559FAفریبا عقیلیزیست شناسی علوم گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایرانماهین قائمیزیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایرانJournal Article20161106Chicory medicinal plant (Cichorium intybus L.) belonging to Asteraceae family, is a perennial herbaceous plant that has a wide dispersion in various regions of Iran. To determine the effects of different growth regulators and various explants on the content of photosynthetic pigments and some secondary metabolites of Chicory, a randomized design experiment was conducted. Explants were obtained from healthy plantlets grown in the culture medium 1/2MS and were placed in liquid medium with hormonal treatments with concentrations (0, 0/5, 0/75, 1 mgl-1) for 2,4-D(2-4-Dichlorophenoxi acetic acid), BAP (Benzyl amino purine) and Kin (kinetin) for callus induction. The composed Calluses were measured after 4 subculture stages. The results showed that the highest amount of chlorophyll a, b and total chlorophyll was observed in leaf explants with hormonal<br />treatment of BAP (0/75 mgl-1) and the highest amount of carotenoids were observed in root explants with hormonal treatment of kinetin (1 mg-1). <br />The highest amount of total phenolic and flavonoid was related to the leaf explants with hormonal treatment of kinetin (0/5 mgl-1) and stem explants with hormonal treatment of 2,4-D (0/5 mgl-1), respectively. The highest amount of total antioxidant was related to the leaf and stem explants with hormonal treatment of BAP (1mgl-1). The maximum amount of chlorogenic acid and caffeic acid was concerned to leaf and stem callus and hormonal treatments BAP (0/75 mgl-1) and Kin (1 mgl-1). The results showed that the production of secondary metabolites in callus derived frochicory plant in liquid MS medium with different hormone treatments natural plant increased significantly.گیاه داروئی کاسنی(.Cichorium intybus L) متعلق به تیره Asteraceae، گیاهی است علفی، چند ساله که پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران دارد. به منظور بررسی اثرات هورمون های و جداکشت های مختلف بر تولید متابولیت های ثانویه در کشت مایع درون شیشه، آزمایشی به صورت طرح تصادفی انجام شد. از گیاهچه های سالم رشد یافته در محیط کشت 1/MS2 اسریل جداکشت تهیه و در محیط های کشت مایع MS دارای تیمارهای هورمونی با غلظت های (1، 75 / 0، 5/ 0، 0 میلی گرم بر لیتر) برای ۲( D-2,4 - ۴-دی کلرو فنوکسی استیک اسید(، BAP )بنزیل آمینو پورین( و Kin )کینتین( جهت کالزایی قرار داده شدند. پس از 4 مرحله واکشت، کال های تشکیل شده مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج نشان داد، بیشرین میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب مربوط به کالوس های برگی با تی ار هورمونی 0/5( Kin میلی گرم بر لیر( و کالوس های ساقه ای با تی ار هورمونی 0/5( D-2,4 میلی گرم بر لیر( بود. بیشرین میزان آنتی اکسیدانت کل نیز مربوط به کالوس های ساقه ای و برگی با تی ار هورمونی BAP (1 میلی گرم بر لیتر) بود. بیشرین مقدار کلروژنیک اسید و کافئیک اسید به ترتیب به کالوس های برگی و ساقه ای و تی ار های هورمونی 0/75( BAP میلی گرم بر لیر( و 1( Kin میلی گرم بر لیر( مربوط بود. نتایج نشان داد که تولید متابولیت های ثانویه در کالوس های حاصل از گیاه کاسنی در محیط کشت MS مایع با تیمارهای هورمونی متفاوت در مقایسه با گیاه طبیعی<br />افزایش معنی داری داشت.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22559_c156fb5a78abd294b1e6599a9888031e.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101The effect of habitat on quality and quantity of the extracts plant cones from Juniperus Communisبررسی اثر رویشگاه بر کمیت و کیفیت عصاره (مواد موثره) مخروط های گیاه دارویی پیرو (Juniperus communis)111122560FAJournal Article20161106Growth and development of plants in different ecosystems and natural habitat is effected by different environmental factors like altitude. Juniperus communis is an evergreen plant, native to Europe and belongs to the Cupressaceae family. This species bearing essential oil and is one of the most important species of mountainous habitats in Iran. This study aimed to determine the components of extract of this species in four mountainous rangeland sites of Hezar-jerib in Behshahr, Mazandaran. In each site the twigs and cones were collected from in three points along a 100m transect with 30 m intervals. Then, the samples were dried in the fresh air under shade condition. Soil was sampled to a depth of 30 cm in order to study the physical and chemical properties and their relation to with quantity and quality of extract. methanol solution method (Meo H extract) was used for collecting the extract. GC / MS were used for identification of essences components. In total, 31 components were identified in the extract of cones. Sabinene, α-pinene, Germacrene D, Limonene and Diallyl phthalate had a maximum amount. conditions of the site had a significant effect on the<br />α-Bisabolol and other components but there were no more significant differences in other components of intera-plant-growing places. β-Thujene, Cinnamaldehyde, α-Terpinene, Dehydroabietic acid and Trans Caryophyllene Were exclusively. In addition, results indicated a significant correlation between some soil elements and 11 components of the extractرشد و تولید گیاهان در اکوسیست مها و رویشگاه های طبیعی مختلف، تحت تاثر عوامل مختلف از جمله ارتفاع از سطح دریا قراردارد. پیرو با نام علمی Juniperus communis گیاهی همیشه سبز متعلق به تیره سرو و بومی اروپا می باشد و از مهمترین گیاهان رویشی ایران محسوب می شود. در این تحقیق به بررسی ترکیبات عصاره مخروط این گیاه در چهار رویشگاه مراتع ییلاقی هزارجریب بهشهر پرداخته شد. در هر رویشگاه در طول یک ترانسکت 100 متری به فواصل 30 متری αα از سه نقطه به طور تصادفی از پای ههای مورد نظر، مخروط گیاه جمع آوری شد. سپس نمونه ها در هوای آزاد تحت سایه، خشک شد. عصاره گیاه با استفاده از روش استخراج با متانول جمع آوری شد و جهت شناسایی ترکیبات از دستگاه کروماتوگرافی گازی– طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. جهت بررسی خصوصیات فیزیی و شیمیایی خاک و ارتباط آنها با کمیت و کیفیت، عصاره خاک مجاور گیاه نیز تا عمق 30 سانتیمتری نمونه برداری شد. در مجموع 31 ترکیب در عصاره مخروط شناسایی شد که از این میان ترکیبات Sabinene،α-pinene، Germacrene D، Limonene و Diallyl phthalate دارای بیش رین مقدار بودند. رویشگاه فقط بر ترکیب α-Bisabolol موجود در عصاره مخروط اثر معنی داری داشت. ترکیبات دیگر تحت تاثیر رویشگاه نبودند. ترکیبات α-Thujene، Cinnamaldehyde، α-Terpinene، Dehydroabietic acid و Trans Caryophyllene به طور انحصاری فقط در یک رویشگاه مشاهده شد. همچنین میان 11 ترکیب با عناصر خاک همبستگی معنی داری مشاهده شد.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22560_4be1a1a49d95ede66d614711d873167a.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Study of antifungal activities and identification of chemical compounds of the essence of Thymus kotschyanusبررسی خواص ضد قارچی و شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه آویشن کوهی (.Thymus kotscuyanus Boiss. & Hohen)5522561FAعبدالناصر محمدیزیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانحمزه امیریزیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانحامد خدایاریزیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایرانJournal Article20161106Due to the increasing drug resistance microorganisms and and tend to use medicinal plants in the present study, biochemical composition and antifungal effects of Thymus Kotschyanus essential oil against Candida albicans,krusei and glabrata have been evaluated. in this study, the chemical composition and antifungal activity essential oil by the Gas chromatography/ mass spectrophotometer (GC/MS) and micro dilution method was determined respectively. The collected data was analyzed by the Minitab 16 software using ANOVA. The chemical analysis of the essential oil by Gas chromatography/ mass spectrophotometer (GC/MS) revealed the presence of 45 substances, mainly including carvacrol (52.4%), Gamatrpynen (12.1%) and thymol (10.4). MIC and MBC of the essential oil determined in the range of 0.25 to 0.5 and 0.5 to 5 g/ ml, respectively. The results of this study indicate that essential oil Thymus Kotschyanus have a high antibacterial activity. Due to drug resistance and side effects of antifungal drugs are chemical can more studies of thyme essential oil as a natural anti-fungal drug use.با توجه به افزایش مقاومت دارویی میکروارگانیسم ها و تمایل به استفاده از گیاهان داروی، در مطالعه حاضر ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد قارچی اسانس آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) علیه قارچ های کاندیدا آلبیکنس، کروزه ای و گلابراتا مورد بررسی قرار گرفته است. دراین مطالعه، ترکی بهای شیمیایی اسانس آویشن کوهی با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف نگار جرمی و فعالیت ضد قارچی آن علیه گونه های قارچی به روش میکرودایلوشن انجام و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) قارچ ها تعیین گردید. آنالیز شیمیایی اسانس آویشن کوهی منجر به شناسایی 45 ترکیب شد که کارواکرول (4/ 52 درصد)، تیمول (4/ 10) و گاماترپینن (10 / 12) عمده ترین ترکیبات اسانس آن را تشکیل دادند. حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی قار چها به ترتیب در محدوده 25 / 0 تا 5/ 0 و 5/ 0 تا 1 میکروگرم در میل یلی ر تعیین گردید. نتایج این مطالعه نشان می دهد که اسانس آویشن کوهی از فعالیت ضد قارچی بالایی برخوردار است. لذا با توجه به مقاومت های دارویی و اثرات جانبی داروهای ضد قارچی شیمیایی می توان با مطالعات بیش ر از اسانس آویشن کوهی به عنوان یک داروی ضد قارچی طبیعی استفاده کرد.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22561_f34ced47ce8cc02118bac375afd0297a.pdfپژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجانزیست فناوری گیاهان دارویی2423-60391غیر فعال20161101Study on SOD gene expression under sulfur treatments and related genes network analysisمطالعه تغییرات بیان ژن سوپراکساید دیسموتاز (SOD) در غلظت های مختلف گوگرد در سیر . Allium sativum L به روش RT-Real time PCR و آنالیز شبکه ژنی مرتبط5522562FAJournal Article20161106Garlic (Allium sativum L.) is one of the important medicinal plants. Also much beneficial health related activities of garlic are attributed to its organosulfur compounds. However, a little information is available about effects of sulfur treatments on stress related genes expression. Thus study of sulfur related genes expression are very important for improvement of garlic cultivars and metabolic engineering. In this research 20 Iranian garlic ecotypes were collected from main cultivated areas including Zanjan, Hamedan, Gilan, Mazenderan and Mashhad, then cultured on pot conditions as randomized complete block design in 3 replications. Based on spectrophotometry assay three clones of garlic were selected as high, mild and low pungency. The study of SOD gene expression changes indicated of its low expression in normal conditions (control), resulting expression of this gene is necessary to the secondary metabolism. Network analysis revealed cross-talk among miR395, miR398, miR399 and SOD. As a result, this gene is overlapped with signaling pathways by these miRNAs as a core of stress response networks. The findings of this research can be used in further research on the garlic metabolic engineering, garlic stress related genes, and also reducing or enhancing the activity of the responsible genes for garlic pungency and health benefits.سیر(. Allium sativum L) از گیاهان دارویی و ادویه ای بسیار مهم می باشد. اطلاعات کاملی از بیان ژنهای مرتبط با تی ار گوگرد در سیر وجود ندارد. گوگرد در مسیر بیوسنتزی اسیدآمینه سیستئین نقش کلیدی داشته و در تولید ترکیباتی که نقش دفاعی در گیاه دارند بسیار حائز اهمیت می باشد. سوپراکساید دیسموتاز بعنوان آنزیم مهمی در تقلیل سمیت واسطه های رادیکالهای اکسیژن که در شرایط تنش ایجاد میگردد، شناخته و معرفی شده است. در این تحقیق 20 توده سیر از استانهای مهم سیرکاری شامل زنجان، همدان، گی ان، مازندران و مشهد جمع آوری و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط گلدانی در غلظت های مختلف گوگرد عنری شامل 0،6،12،18،24،60 گرم به ازای هر واحد آزمایشی کشت گردید. بر اساس سنجش اسپکتروفتومتری تندی در سیرهای برداشت شده، سه کلون تند بو، ملایم و کم بو غربال گردیده و بیان ژن کد کننده آنزیم سوپراکساید دیسموتاز (SOD) به روش پی. سی. آر کمی RT-Real time PCR در این 3 کلون بررسی گردید. تغییرات بیان ژن SOD نشانگر بیان اندک آن در شرایط طبیعی(شاهد) بود که ناشی از نقش این ژن در متابولیسم ثانویه می باشد. با افزایش غلظت گوگرد به میزان 6 گرم، بیش رین شوک محیطی به گیاه وارد شده و بیش رین بیان ژن SOD را به همراه<br />داشته است. همین آهنگ با فراز و فرودی جزئی در غلظتهای 18 ، 24 و 60 ادامه دارد. نتایج تحقیق بیانگیر افزایش بیان ژن کد کننده SOD به میزان حدود دو برابر شاهد در تیمارهای دارای گوگرد بالا می باشد. آنالیز شبکه نشان داد که ژن SOD با miR398 ،miR395 و miR399 دارای ارتباط متقابل (crosstalk) می باشد. در نتیجه این ژن با شبکه های سیگنالینگ، بواسطه این miRNA ها به عنوان هسته مرکزی شبکه های پاسخ دهنده به تنش، دارای همپوشانی است. یافته های این تحقیق می تواند برای مطالعات جامع مهندسی متابولیک مواد موثره سیر و نیز تحقیقات بعدی در خصوص فعالیت ژن های مرتبط با تنش های غیرزیستی در سیر به کار گرفته شود.https://jmpb.znu.ac.ir/article_22562_23a4ffe92698658b0c5d598dadd26aad.pdf