القای کالوس زایی در دو گونه زوفا ( <i>Hyssopus angustifilius</i> و <i>Hyssopus officinalis</i>) با استفاده از سطوح هورمونی و محیط‌های کشت مختلف
القای کالوس زایی در دو گونه زوفا ( Hyssopus angustifilius و Hyssopus officinalis) با استفاده از سطوح هورمونی و محیط‌های کشت مختلف

سمیه طایفه؛ ناصر مهنا؛ سید کمال کاظمی تبار؛ ولی اله قاسمی عمران

دوره 3، شماره دوم ، اسفند 1396، ، صفحه 29-39

چکیده
  زوفای معمولی (Hyssopus officinalis) و گونه­ی دیگر زوفای محلی (Hyssopus angustifilius) گیاهی دارویی علفی، چندساله، متعلق به تیره نعناعیان است. هدف از این آزمایش دستیابی به بهترین محیط کشت و ترکیب هورمونی برای تولید کالوس ...  بیشتر
ارزیابی تنوع ژنتیکی کدو حلوایی با استفاده از نشانگر ISSR
ارزیابی تنوع ژنتیکی کدو حلوایی با استفاده از نشانگر ISSR

طیبه حاتمی؛ سید کمال کاظمی تبار؛ غفار کیانی؛ رضا اسماعیل زاده کناری

دوره 3، شماره اول ، شهریور 1396، ، صفحه 23-29

چکیده
  کدو گیاهی از خانوادهCucurbitaceae  با دانه‌های روغنی می‌باشد. این جنس دارای 10 گونه گیاهی است که 5 گونه دارای اهمیت زراعی هسـتـنـد. سـه گـونـه C. Pepo، C. Moschataو  C. Maximaاز اهمیت بیشتری برخوردارند .هدف از این پژوهش ...  بیشتر
بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره گیاه دارویی مامیران (.<i>Chelidonium majus</i> L)
بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره گیاه دارویی مامیران (.Chelidonium majus L)

اکرم اسفندیار؛ سید کمال کاظمی تبار؛ غفار کیانی

دوره 2، شماره اول ، شهریور 1395، ، صفحه 4-9

چکیده
  مامیران (Chelidonium majus) گیاهی دارویی از تیره Papaveraceae‌، سرشار از مواد آلکالوئیدی و فنولی می‌باشد که اثرات ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد توموری و ضد التهابی دارد. در این پژوهش برای بررسی خواص ضد باکتریایی ...  بیشتر
بررسی تولید کالوس و باززایی در گیاه دارویی استویا
بررسی تولید کالوس و باززایی در گیاه دارویی استویا

نسرین نصر؛ سیده نفیسه عقیلی؛ سید کمال کاظمی تبار

دوره 2، شماره اول ، شهریور 1395، ، صفحه 49-63

چکیده
  استویا با نام علمی Stevia rebaudiana Bertoni دارای منبع گلیکوزیدهای دی‌ترپن از جمله استویوزید و گلیکوزید بوده که حدود 100 تا 300 برابر شیرین‌تر از شکر می‌باشد. به علت درصد جوانه‌زنی پایین بذور استویا، می‌توان از ...  بیشتر