مقاله پژوهشی
بررسی میان‌کنش ایرینوتکان (مشتق شده از آلکالوئید گیاهی کمپتوتسین) با آلبومین سرم انسانی با استفاده از روش‌های طیف سنجی و مطالعه محاسباتی
بررسی میان‌کنش ایرینوتکان (مشتق شده از آلکالوئید گیاهی کمپتوتسین) با آلبومین سرم انسانی با استفاده از روش‌های طیف سنجی و مطالعه محاسباتی

سیروس قبادی؛ نوشین بیجاری؛ کتایون درخشنده

دوره 8، اول ، خرداد 1401، صفحه 51-86

https://doi.org/10.30470/jmpb.2024.2021533.1094

چکیده
  داروی ایرینوتکان به‌عنوان یکی از موثرترین داروهای ضد سرطان برای درمان سرطان کولورکتال شناخته می‌شود. در این مطالعه، نقش آلبومین سرم انسانی (HSA) به‌عنوان یک بیوپلیمر پروتئینی و سیستم دارو رسانی ایمن ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی تفاوت های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و ترکیبات ثانویه گیاه آرتیشو (Cynara scolymus L.) در سال های مختلف رشد
بررسی تفاوت های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و ترکیبات ثانویه گیاه آرتیشو (Cynara scolymus L.) در سال های مختلف رشد

کیوان آقایی؛ علی عمارلو؛ سعید تقیلو

دوره 8، اول ، خرداد 1401

https://doi.org/10.30470/jmpb.2024.2022699.1098

چکیده
  گیاه آرتیشو(Cynara scolymus L.)  با نام عمومی کنگر فرنگی، گیاهی چند ساله، علفی و از خانواده گل ستاره ای ها (Asteraceae) می باشد که هم خواص دارویی داشته و هم به عنوان علوفه مورد استفاده قرار می گیرد. به نظر می رسد سن ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
اثر سن گیاه بر ترکیبات ثانویه و برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه (.Crocus sativus L) زعفران در زنجان
اثر سن گیاه بر ترکیبات ثانویه و برخی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه (.Crocus sativus L) زعفران در زنجان

کیوان آقایی؛ علی عمارلو؛ محسن فتحی

دوره 8، اول ، خرداد 1401

https://doi.org/10.30470/jmpb.2024.2022695.1097

چکیده
  زعفران (Crocus sativus L.) یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی و چاشنی در جهان است. لذا به منظور بررسی اثر سن مزرعه بر برخی صفات فیزیولوژیکی و متابولیت‌های ثانویه زعفران، پژوهشی به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس مرزه سهندی (Satureja sahandica. Bornm) در ارتفاعات بلقیس زنجان
بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی اسانس مرزه سهندی (Satureja sahandica. Bornm) در ارتفاعات بلقیس زنجان

حسین ربی انگورانی

دوره 8، اول ، خرداد 1401

https://doi.org/10.30470/jmpb.2024.2023368.1099

چکیده
  مرزه سهندی یکی از گیاهان خانواده نعناعیان و بومی ایران است که در شمال غرب و غرب کشور پراکندگی دارد.به عنوان ادویه و طعم دهنده مواد غذایی در صنایع کنسرو و نوشابه و فرآوری گوشت استفاده می شوداین گیاه اثرات ...  بیشتر